Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Professionele B2B webshop

Gratis verzending met UPS op alle bestellingen vanaf €500

Hulp nodig? +31 30 635 1661

Scan Engine Types

Laser, Linear Imager or 2D Area Imager?

Welkom in de wereld van scan-engines, hopelijk kunnen we het je een beetje gemakkelijker maken om de verschillen te begrijpen.
Afhankelijk van de behoefte van een specifieke omgeving of branche is er een passende oplossing.

Laser

Laser scan engine

Een straal wordt uit de laser scan-engine geschoten en leest de barcode, het lezen van de barcode vindt plaats door een bewegende spiegel die ervoor zorgt dat de straal over het oppervlak gaat waarnaar deze is gericht.
De laser kan alleen in een rechte lijn lezen en vertaalt de reflecties van de barcode in een digitaal signaal. Een laserscanner kan alleen 1D (eendimensionale) barcodes lezen.
Dit soort engines kunnen in elke omgeving worden gebruikt, maar zullen vooral in de detailhandel worden gebruikt.Linear Imager

Linear Imager scan engine

Het grootste verschil met de laser scan-engine is dat de lineaire imager een foto maakt van de barcode met behulp van een CCD (Charged Coupled Device) of LED-scanner. Het voordeel van deze  sensor is dat hij beschadigde of slecht geprinte barcodes beter kan lezen dan een laserscan engine. Een lineaire imager kan 1D (eendimensionale) barcodes lezen. De lineaire imager zal hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt in industrieën zoals voorraadbeheer, detailhandel of voor het verzenden en ontvangen van goederen.


2D Area Imager


De 2D Area Imager is de snelste engine van de 3 soorten scan-engines waar we het over hadden. Het kan beide soorten barcodes (1D en 2D) lezen en kan dit vanuit elke richting (omnidirectioneel). Dit type imager is in staat om rechtstreeks vanaf het scherm van een mobiele telefoon te scannen, bijvoorbeeld kaartjes in de bioscoop. De Area Imager is ook geschikt voor (extra) lange afstand scannen, bijvoorbeeld in een magazijn met hoge palletstellingen. De 2D Area Imager is de meest veelzijdige en toekomstbestendige scanengine die je kunt gebruiken!


Barcodes


1D Barcodes

 Code 39Code 128EAN-13
Code 39 barcode - 1D (One Dimensional) Code 128 barcode - 1D (One Dimensional)  EAN/GTIN-13 barcode - 1D (One Dimensional)


2D Barcodes

Aztec-code Datamatrix-codeQR-code
         Aztec code - 2D (Two Dimensional)               Datamatrix code - 2D (Two Dimensional)             QR-code - 2D (Two Dimensional)


                          

                                         

Geen producten in deze categorie